ALPAKAER PÅ TIPPENAf Britta Lunnemann

Årsagen til, at der kom Alpakaer på Sydhavnstippen, var lidt kedelig. Løsgående hunde, kunne ikke lade fårene være i fred. Der blev søgt om tilladelse til at sætte alpakaer ud til fåresitting. I foråret 2015 ankom så de to første. De blev kaldt Lennie og Ulla. Det gik rigtig godt indtil Lennie blev stukket ihjel. Det blev aldrig opklaret, hvem, der gjorde det.

Ulla var nu alene og kunne ikke klare opgaven. Derfor blev, der indsamlet penge til indkøb af en alpaka til. I den periode, hvor Ulla var alene om opgaven, blev 4 får skadet så meget at man var nødt til at aflive dem. Gerningsmanden blev aldrig fundet.

Det lykkedes med at skrabe penge sammen. Det enda så godt at der blev råd til to stk. De ankom i december 2015. Fredag den. 29. april 2016, kom jeg tilfældigvis forbi Børnenes Dyremark. Alpaka hunnen “Preben” havde lige født. Der var ingen, der vidste at hun var med føl. Det viste sig at de to nyindkøbte hunner havde plejet omgang med en fremmelig teenager. Det var en fin oplevelse at se det lille føl tage sine første skridt. Selvom der var stort ståhej, lod man dyrene have mest mulig ro. Derfor blev føllet ikke køns- bestemt. Men det så så sødt ud, at man gættede på en hun. Det lille føl blev kaldt Alantis. Efter en tid blev de tre nye alpakaer forenet med Ulla.

Alt gik godt indtil 11/6-18. Får og alpakaer skulle klippes. Det havde de ikke meget lyst til. Det lykkedes dog at få dem ind i folden, da Alantis tog et spring ud igen. Anden gang lykkedes det. Alantis blev klippet, og så fik man syn for sagen. Alantis er en han.

Alpakaerne er nu tilbage på Karens Minde. Tiden vil vise om han også er en fremmelig teenager.

SKRIV TIL OS:
redaktionen@havnefar.dk