Maleri af Meik Brüsch

Din Kulturnat i Sydhaven


Fredag den 11. oktober vil Sydhavnen summe af musik, teater, kunst og fortællinger i en skala ikke før set under Kulturnatten.

Af Katinka Rosenfalck, Karens Minde Kulturhus


Der har ikke tidligere været så mange arrangementer i Sydhavnen under Kulturnatten som i år.

Men hvad er det, der har givet Sydhavnen vokseværk og gjort bydelen til et interessant besøgsmål under Kulturnatten?

Sydhavnen er et møde mellem det gamle og det nye København. Bydelen favner kontraster og anderledeshed. Upolerethed og stringens. Frivillighed og business. Stedsforankring og rodløshed.

Det er denne fremragende scene, der tages i brug under Kulturnatten, hvor man blandt ande kan slå vejen forbi Sydhavn Teater, der giver en smagsprøve fra deres publikumssucces #ThelmaToo. Publikum tages med på et virtuelt roadtrip, der begynder på Borgbjergsvej 44 og bevæger sig gennem et kønspolitisk grænseland.

De kønspolitiske spørgsmål fortsætter i ’Fortællinger om køn i lyd, lys og ord’ i Frederiksholm kirke. Her bliver lysene først skruet helt op og siden dæmpet, når en temaaften om køn udrulles. Den begynder ved kirkens knap 16 meter høje klatrevæg og ender i kirkerummet med musik af vokalist Randi Pontoppidan og den verdensberømte bassist Greg Cohen og fortællinger fra præsterne.

Tidligere på aftenen vil kirken blive indtaget af en gruppe elever fra Ellebjerg Skole, der fremfører en sang, som er inspireret af Tove Ditlevsens digte og handler om at vokse op i Sydhavnen i dag.

Endelig kan man i SydhavnsCompagniet opleve nogle af kunstneren Preben Refbys værker, som går under titlen ’Rorschach testen’, ligesom det vil være muligt at få sig et godt grin, når Ane Høgsberg, en grænsesøgende og kompromisløs komiker, leverer et standup-show, som, hun garanterer, bliver sjovt.

Bag Kulturnatten i Sydhavnen står Frederiksholm kirke, Karens Minde Kulturhus, Sydhavn Teater, SydhavnsCompagniet samt SV Festival.

Se mere på Facebook under eventet ”Kulturnatten i Sydhavnen”.

SKRIV TIL OS:
redaktionen@havnefar.dk