Vi er fans af Sydhavnsmor


Vi har spurgt bloggeren Sydhavnsmor, May Silja Holm, hvorfor hun elsker Sydhavnen.

Af Julie Vesterby Jakobsen, Havnefar


Hvordan adskiller Sydhavnen sig fra andre steder, du har boet?

Jeg boede i indre København i 10 år, før vi købte en andelslejlighed i det gamle Sydhavnen. Det, vi faldt for ved bydelen, er, at her er plads til alle, at man hilser på gaden, at her er grønnere end i andre bydele, vandet og havnemiljøet i bedste Olsen Banden-stil. At her er ro og landsbystemning, men at det alligevel ikke tager mere end 45 minutter at spadsere ind til centrum af København.

Hvad er det sjoveste, du har hørt nogen sige om Sydhavnen?

At de ikke forstår, hvorfor jeg tør bo her, fordi her bor så mange kriminelle. Altså, her er jo så pissefredeligt, og faktisk har jeg hørt, at det er den mindst kriminelle bydel i hele København. Jeg synes, det er lidt komisk, at folk fra andre bydele er bange for at gå alene på gaden herude. Men det er vel, som så meget andet, fordi de ikke kender til området, og fordi de gamle fordomme stadig hænger ved.

Hvordan har Sydhavnen ændret sig, mens du har boet her?

Der er poppet mere udeliv op herude i form af gode cafeér og madsteder som South Harbour, Rally’s, Wai Mai osv. Desuden har det nye Sydhavnen, Sluseholmen og Teglholmen også forandret sig en del i form af mere liv og mange flere boliger. Jeg er vild med området, men jeg synes, byggeriet skal stoppe nu. Ellers bliver det for ghetto-agtigt.

Hvad ændrer sig aldrig?

Forhåbentlig ændrer mentaliteten herude sig ikke, men det gør den sgu nok med tiden. Jeg er ikke bange for, at Sydhavnen bliver ‘hip’ som f.eks. Vesterbro. Det er en naturlig del af en udvikling i en bydel, at der sker noget, og at byen vokser med årstallet. Forstået på den måde at vi ikke kan blive ved med at leve som i “gamle dage” i 2019. Det betyder ikke, at jeg synes, det er lige meget at bevare den gode sydhavnsånd. Sydhavnen bliver ved med at være Sydhavnen, og jeg tror altid, at folk i bydelen vil synes, at her er særligt. For her ER særligt.

Hvad ville du gerne lave om på ved Sydhavnen?

Sydhavnen kunne godt lære lidt af de forskellige stilarter, der findes i haveforeningerne. Her bliver man glad af at være, og måske ville det gøre Sydhavnen endnu mere interessant at give bygningerne lidt flere farver og liv!

Hvad er det bedste ved Sydhavnen?

Jeg synes, det er særligt, at man kan bevæge sig rundt i bydelen uden konstant at skulle være bange for, at ens børn bliver kørt over af biler. Her er selvfølgelig store veje, og jeg er fan af tanken om at bygge broer over store veje, men der er alligevel en tryg atmosfære og stemning herude, som gør det mere “ikke-Københavnsk” på den fede måde.

Du kan finde May på Sydhavnsmor.dk.


SKRIV TIL OS:
redaktionen@havnefar.dk