Brandmuseet – spændende oplevelser for børn og voksne i alle aldre


Har du set at brandstationen på Enghavevej har fået nye beboere? På Brandmuseet
fortæller vi både brandmændenes stolte og til tider dramatiske historier.


Af Brandmuseet

Vær klog og snild! Vagt lys og ild!
I gamle dage vogtede brandvægterne Københavns gader om natten. Der fandtes ingen telefoner eller anden teknologi til at alarmere brandvæsenet med. Siden hen blev vægterposten erstattet af Nikolaj Kirketårn, morsekoder, alarmcentral og 1-1-2.

Brandmuseet ligger på Vesterbro Brandstation, og udstillingen handler om de mere end 300 år, hvor brandvæsenet har passet på os og byen. Går eller cykler du forbi stationen, skal du holde øje med åbningsskiltet, når museet har åbent tirsdage og lørdage i tidsrummet 10.00-14.00. Der er altid gratis entré.

Museet holder til i den gamle inspektørbolig, hvor du rejser tilbage i tiden med brandmændene og oplever deres til tider dramatiske historie, mens du går på opdagelse i udstillingen.

” … Ildregne faldt saa tæt over Slotsgaarden, at Funkerne hængte i Ens Klæder. Den uendelige Knitren af Ildregn lyder ligesom Geværsalver… ” Herman Bang om Christiansborgs 2. slotsbrand i 1884.
Citatet af Herman Bang fortæller om en svunden og dramatisk tid. En tid hvor København var præget af store slots- og bybrande, og hvor byen flere gange har været ved at brænde ned.

”Det er en dag, som jeg aldrig glemmer”
En sætning du med garanti kan høre, når du besøger Brandmuseet en tirsdag. Museet drives af frivillige pensionerede brandmænd, der med stor passion fortæller om særlige hændelser, der har sat dybe spor i deres liv. For eksempel dengang de reddede 2-årige Bjarke ned fra en smal gesims i 12 meters højde over Stenbroen i København. Eller dengang hvor Hotel Hafnia stod i flammer, og 37 mennesker på tragisk vis mistede livet.

Et museum for både store og små
Lørdag efter lørdag åbner vi glade dørene op for forventningsfulde børnefamilier. Det er særligt det yngste publikum, med T-shirts og bamser fra Paw Patrol, der tripper for at komme ind på museet. For museet gemmer på noget helt særligt – Børnenes Brandstation. Her kan de slippe fantasien løs og lege brandmænd og ambulancereddere, alt i mens de lærer om brandsikkerhed og førstehjælp. Brandmuseet holder løbende arrangementer for store og små. Blandt andet Kulturnatten og historiske foredrag. Du kan finde arrangementerne på Brandmuseets Facebook-side.


SKRIV TIL OS:
redaktionen@havnefar.dk